MichalinaSciborska
z powołania promotor zdrowia i ekspert zdrowego żywienia, fascynatka zdrowego stylu życia łączącego zdrowe gotowanie, ruch i uważność, z wykształcenia PR-owiec. Na co dzień zajmuje się promowaniem zdrowego odżywiania, naturalnego i ekologicznego stylu życia, organizacją warsztatów żywieniowych oraz gotowaniem z innymi. Absolwentka Wydziału Dziennikarstwa i Komunikacji Społecznej UWr, podyplomowych studiów Nowoczesnego Marketingu oraz Psychodietetyki na SWPS. Kiedyś pracująca dla jednej z korporacji, dziś zajmująca się tym, co kocha i co jej najlepiej wychodzi, m.in. blogiem Dziki Naśladowca, ale przede wszystkim bezpośrednimi spotkaniami z Pacjentami, którzy chcą lub po prostu muszą nauczyć się zdrowo gotować.

Szkoły i szkolenia związane z odżywianiem:

– 2014 Makobiotyka kurs podstawowy i zaawansowany, prowadząca Bożena Ryszawska
– 2014/2015 Roczny kurs gotowania od podstaw (kuchnia klasyczna) finansowany ze środków UE, Akademia Kulinarna Whirpool Wrocław
– 2014/2015 Psychodietetyka studia podyplomowe, Uniwersytet SWPS
– 2015 Dietetyka kurs podstawowy, Akademia Dietetyki
– 2016 Kuchnia 5Przemian, prowadząca Anna Krasucka

 Warsztaty kulinarne:

– Bożena Schleicher „Jesteśmy tym co jemy – obalamy mity dot. żywienia dzieci i dorosłych”
– Bożena Ryszawska „Co zmienić w diecie na zimę aby było ciepło – pomysły kuchni makrobiotycznej i wegetariańskiej”
– Bożena Ryszawska „Jak komponować zdrowe posiłki dla całej Rodziny”
– udział w szkoleniu „Zasady racjonalnego żywienia. Technologia przygotowywania posiłków dla dzieci  w wieku przedszkolnym”
– Iwona Zasuwa – Matka Smakoterapia „Jaglane warsztaty”
– Jamie i Kasia Trevena „Dieta wspierająca system odpornościowy w chorobach XXI wieku”
– Piotr Henschke, kuchnia wegańska
– Wegan Nerd, kuchnia roślinna

Osiągnięcia:

– udział w kampanii społecznej „Nim Rak da Znak”, propagującej m.in. zdrowy styl odżywiania jako jeden z głównych czynników zapobiegających tej chorobie
– pomoc w prowadzeniu serii warsztatów kulinarnych prowadzonych przez Bożenę Ryszawską w IMC Wrocław 
– współprowadzenie wykładów dot. zdrowego odżywiania wraz z Anna Motak Kuchenne Kreacje
– wywiad do marcowego wydania Zdrowie z natury
– wywiad dla portalu Dzieci są ważne
– udział w zestawieniu Hellozdrowie.pl
– wywiad do pierwszego wydania Slowly Veggie
– wywiad oraz przepisy do wydania Samo Zdrowie